Mulligan concept

Het Mulligan concept is ontstaan in de jaren ’90, dit was een logische stap in de ontwikkeling van de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Mulligan heeft op een systematische manier twee concepten als eerste met elkaar gecombineerd, fysiotherapie en manuele therapie. Door meer ‘open minded’ om te gaan met bestaande principes heeft hij zowel de perifere gewrichten als de wervelkolom een nieuw onderzoek- en behandelsysteem ontwikkeld. Het Mulligan concept is een pijnvrije mobilisatietechniek voor gewrichten. Het Mulligan concept geeft verbeteringen bij pijnlijke bewegingsbeperkingen die al wat langer aanwezig zijn.

Behandeling volgens het Mulligan concept bij Fysio Bunnik

De door Mulligan gebruikte mobilisatie dient uitsluitend om het gewricht passief in de correcte pijnvrije uitgangspositie te brengen en te houden. De hiervoor benodigde kracht blijkt maar klein en hij benoemt deze handeling in zijn theorie als het corrigeren van de “positional fault”. Vanuit de nu pijnvrije uitgangshouding wordt u uitgenodigd het gewricht actief in de vooraf beperkte richting te bewegen. Met deze aanpak blijken gewrichten met een functiestoornis plotseling in staat hun verloren mobiliteit binnen minuten en zonder het aanwenden van veel kracht terug te krijgen. Deze gouden formule voor het oplossen van veel perifere gewrichtsklachten is nu wereldwijd bekend als “Mobilisation with movement”(MWM). Voor een optimaal en blijvend eindresultaat moet de techniek een aantal malen worden herhaald. Door het pijnvrije herhalen van de probleembeweging wordt volgens Mulligan de “memory-functie” van het gewricht opnieuw geactiveerd.

 

Afspraak maken voor een behandeling volgens het Mulligan concept bij Fysio Bunnik?

Heeft u last van uw gewrichten tijdens bepaalde bewegingen? Bent u op zoek naar een fysiotherapie praktijk die u kunt helpen bij uw klachten? Fysio Bunnik kan samen met u een afspraak inplannen om naar uw klachten te kijken. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u naar uw klachten kijken en een behandelplan opstellen om uw klachten te verminderen volgens het Mulligan concept.  Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt u met goede zorg en inspanning. Hierdoor wordt het gewenste resultaat wordt behaald. Maak hier een afspraak om samen met Fysio Bunnik van uw klachten af te komen.

Contact

Fysio Bunnik en paramedisch expertise centrum De Loswal
Langstraat 4b
3981 EV Bunnik

030-6564821
Telefonisch zijn wij op werkdagen bereikbaar van 8.00 uur tot 17.00 uur

info@fysiobunnik.nl

Openingstijden

Maandag       07:30 - 18:00
Dinsdag         07:30 - 18:00
Woensdag     07:30 - 18:00
Donderdag    07:30 - 18:00
Vrijdag           07:30 - 18:00
Zaterdag        Gesloten
Zondag           Gesloten

Telefonisch zijn wij op werkdagen bereikbaar van 8.00 uur tot 17.00 uur

0HHPkkNmYKch6Blte7VI21T3Pps3v__o6r0IzLpajN4GzpXJ_IhxU5CRaM9q3FQPO-ygRPLDfnacCuIxmFZgVQ