Medical taping

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij de spieren worden ondersteund in hun functie. Medical taping kan op verschillende manieren worden toegepast en wordt voornamelijk gebruikt om het lichaamseigen herstelproces te activeren. Voor medical taping worden verschillende tapes gebruikt. Deze tapes hebben dezelfde elasticiteit en gewicht als de huid. Ook heeft medical taping een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is.  De effecten van medical taping zijn:

  • Pijndemping;
  • Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie in de spieren (stimuleren van ontspannen en aanspannen van de spieren);
  • Ondersteunen van gewrichtsfuncties;
  • Belemmeringen in de bloedcirculatie
Benno Schutten

Benno Schutten

Lars Tervoert

Lars Tervoert

Mathijs van den Dries

Mathijs van den Dries

Gemma Fiddelaar

Gemma Fiddelaar

Medical taping bij Fysio Bunnik

Bij Fysio Bunnik wordt gebruik gemaakt van cure tape. Cure tape is een elastische tape waarbij de spieren in hun functie ondersteund worden en hierbij worden de bewegingen niet beperkt. Medical taping kan worden toegepast bij (sport)blessures voor het verminderen van vocht en ontstekingen, maar ook bij overbelasting en houdingsproblemen.

Een afspraak maken voor Medical taping bij Fysio Bunnik?

Bent u op zoek naar een geschikte fysiotherapeut die u kan voorzien van Medical taping en u van uw klachten af kunt helpen? Dan bent u bij Fysio Bunnik aan het juiste adres. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u naar uw klachten kijken om u zo snel mogelijk van deze klachten af te helpen. Onze fysiotherapeut die u voorziet van medical taping, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaald. Maak hier een afspraak om samen met Fysio Bunnik van uw klachten af te komen.

Contact

Fysio Bunnik en paramedisch expertise centrum De Loswal
Langstraat 4b
3981 EV Bunnik

030-6564821

Telefonisch zijn wij op werkdagen bereikbaar van 8:00-12:00 en van 14:00-16:00. Op vrijdag middag zijn we bereikbaar tot 15:00.

info@fysiobunnik.nl

Openingstijden

Maandag       07:30 - 18:00
Dinsdag         07:30 - 18:00
Woensdag     07:30 - 18:00
Donderdag    07:30 - 18:00
Vrijdag           07:30 - 18:00
Zaterdag        Gesloten
Zondag           Gesloten

0HHPkkNmYKch6Blte7VI21T3Pps3v__o6r0IzLpajN4GzpXJ_IhxU5CRaM9q3FQPO-ygRPLDfnacCuIxmFZgVQ