Haptonomie

Haptonomie betekent de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven. Haptonomie is een leer/wetenschap die zich bezig houdt met voelen, aanraken en direct lichamelijk contact.  Het gaat om de ontwikkeling van het menselijk gevoelsleven en de tastzin doormiddel van houdingen, bewegingen en gebaren. Er wordt geleerd hoe u met uzelf en met anderen omgaat. Bij haptonomie wordt er voor gezorgd dat u bewuster zal worden van uw van het eigen lichamelijk gevoel. U zult inzicht krijgen in de wisselwerking tussen het lichamelijk gevoel en het gevoelsleven.

Haptonomie bij Fysio Bunnik

Bij Fysio Bunnik kunt u worden behandeld met de haptonomische benadering. Tijdens deze behandeling wordt getracht de balans tussen verstand en gevoel weer te herstellen. Er wordt gezorgd dat u beter met uzelf in contact komt en de mogelijkheid heeft uw leven en lichaam weer in balans te krijgen. Er gelden verschillende doelstellingen, zoals het leren omgaan met pijn en het doorbreken van de vicieuze cirkel die ervaren wordt bij stress gerelateerde klachten.

Een afspraak maken voor een haptonomische behandeling bij Fysio Bunnik?

Bent u op zoek naar een geschikte fysiotherapeut die gebruik maakt van haptonomie en u helpt bij uw haptonomische klachten, dan bent u bij Fysio Bunnik aan het juiste adres. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om u zo snel mogelijk te helpen bij uw klachten en u weer ‘in balans’ te brengen. Onze fysiotherapeut behandelt u met een haptonomische benadering en met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten te helpen.