Onze Specialisaties

 

 

Fysio Bunnik

Fysio Bunnik onderscheidt zich door professionaliteit met u als klant. In onze goed uitgeruste praktijk bundelen wij onze krachten en zetten onze individuele specialisaties maximaal in om u zo deskundig mogelijk te behandelen en te begeleiden.

Over ons

Ons Team

Het team van Fysio Bunnik bestaat uit 5 fysiotherapeuten, 1 Cesar therapeute en een praktijk manager. Allemaal beschikken zij over hun eigen specialisaties , die u bij de desbetreffende collega's kan lezen. 

Ons Team

Specialisaties

Bij Fysio Bunnik beschikken we over de kennis en specialisten om verschillende specialisaties en theorieën toe te passen bij het behandelen van onze patiënten. Op deze pagina hebben wij al onze specialisatie toegelicht.

Onze Specialisaties

Waarom fysiotherapie? Bewegen ……is leven! Fysiotherapie is een behandelmethode die helpt het herstel te bevorderen, en lichamelijk functies zoals kracht en coördinatie te verbeteren. We behandelen alle mogelijke aandoening waarbij fysiotherapie een oplossing biedt. O.a. bij gewrichten- en spierproblemen, sportblessures en revalidatie na operaties. Bij Fysio Bunnik hebben wij ons als doel gesteld dat u weer pijnvrij en optimaal kunt (blijven) bewegen. Soms is volledig herstel na een ziekte, blessure of na een operatie niet mogelijk, dan helpen wij u om te gaan met de eventuele beperkingen.

Postoperatieve revalidatie

Postoperatieve revalidatie heeft als doel de gewrichtsfunctie te verbeteren. Onder de gewrichtsfunctie vallen knie, heup, rug, enkel, schouder en elleboog.  De postoperatieve revalidatie heeft ook als doel pijn bij te verminderen, de belastbaarheid van uw gewrichten te verbeteren, de coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten en de spierkracht te versterken.

Postoperatieve revalidatie bij Fysio Bunnik

Bij Fysio Bunnik wordt u met uiterste zorg en de juiste behandelingen geholpen. Wij helpen u om u snel weer op kracht te krijgen en dit doen wij door u op diverse manieren bij te staan in ons Medisch Trainingscentrum, op onze dependance in verzorgingshuis Bunninchem.  In ons trainingscentrum beschikken we over een uitgebreid assortiment aan fitness apparatuur dat tot uw beschikking zal staan tijdens uw postoperatieve revalidatie. Dankzij ons uitgebreide assortiment aan fitness apparatuur zijn wij bereid om het gewenste (sport) niveau te bereiken.

Afspraak maken voor postoperatieve revalidatie bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een geschikte Fysiotherapeut voor uw postoperatieve revalidatie dan bent u bij Fysio Bunnik aan het juiste adres. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om het herstel vlot en soepel te laten lopen. U wordt met goede zorg en inspanning begeleidt tijdens het postoperatieve revalidatie proces en samen gaan we er voor zorgen dat u het gewenst niveau bereikt. Maak hier een afspraak om samen met Fysio Bunnik aan uw postoperatieve revalidatie te beginnen.

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie is een behandelvorm die zich kenmerkt door het begeleiden en behandelen van geestelijke en lichamelijke klachten. Hierbij kunt u denken aan pijn en vermoeidheid. De oorzaak van deze klachten zijn vaak niet zo eenvoudig aan te wijzen, en daarom wordt er vaak snel gedacht aan psychische problemen, terwijl er duidelijk lichamelijke symptomen zijn. Bij psychosomatische fysiotherapie wordt er gekeken naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving. Spanningen in het lichaam kunnen hier hoog op lopen.

Psychosomatische fysiotherapie bij Fysio Bunnik

Bij Fysio Bunnik wordt u met uw psychosomatische klachten geholpen door onze psychosomatisch fysiotherapeut. Onze therapeut maakt gebruik van verschillende ontspanningstechnieken en bewustwordingstechnieken. Hierdoor wordt u bewust gemaakt van uw klachten, wordt u geholpen uw lichaam te begrijpen en gaat u opzoek naar uw grenzen en leert u deze te respecteren.  Kortom onze psychosomatische fysiotherapeut helpt u weer om ‘in balans’ te komen.

Afspraak maken voor psychosomatische fysiotherapie bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een geschikte psychosomatische fysiotherapeut die u helpt bij uw psychosomatische klachten, dan bent u bij Fysio Bunnik aan het juiste adres. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om u zo snel mogelijk te helpen bij uw klachten en u weer ‘in balans’ te brengen. Onze psychosomatische fysiotherapeut behandelt u met goede zorg en inspanning, en zorgt samen met u voor het gewenste resultaat en herstel. U kunt hier een afspraak maken om samen met ons u van uw klachten te helpen.

Haptonomie

Haptonomie betekent de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven. Haptonomie is een leer/wetenschap die zich bezig houdt met voelen, aanraken, direct lichamelijk contact, met de ontwikkeling van het menselijk gevoelsleven en de ontwikkeling van de tastzin, en met houdingen, bewegingen en gebaren. Er wordt geleerd hoe u met uzelf en met anderen omgaat. Bij haptonomie wordt er voor gezorgd dat u bewuster zal worden van uw van het eigen lichamelijk gevoel en u zult inzicht krijgen in de wisselwerking tussen het lichamelijk gevoel en het gevoelsleven.

Haptonomie bij Fysio Bunnik

Bij Fysio Bunnik kunt u worden behandeld met de haptonomische benadering. Tijdens deze behandeling wordt getracht de balans tussen verstand en gevoel weer te herstellen. Er wordt gezorgd dat u beter met uzelf in contact komt en de mogelijkheid heeft uw leven en lichaam weer in balans te krijgen. Er gelden verschillende doelstellingen, zoals het leren omgaan met pijn en het doorbreken van de vicieuze cirkel die ervaren wordt bij stress gerelateerde klachten.

Een afspraak maken voor een haptonomische behandeling bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een geschikte fysiotherapeut die gebruik maakt van haptonomie en u helpt bij uw haptonomische klachten, dan bent u bij Fysio Bunnik aan het juiste adres. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om u zo snel mogelijk te helpen bij uw klachten en u weer ‘in balans’ te brengen. Onze fysiotherapeut behandelt u met een haptonomische benadering en met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten te helpen.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een vorm binnen de fysiotherapie waarbij klachten in relatie tot de bekken in het middelpunt staan. Eerst richtte de behandeling zich vooral op urineverlies, daarna ook op problemen met het ophouden van de ontlasting en pijn bij gemeenschap. Tegenwoordig zijn de klachten die bij bekkenfysiotherapie behandelt worden heel divers. Er kunnen klachten aanwezig zijn zoals:

 • Problemen bij, en ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
 • Een niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of ontlasten;
 • Verzakking van blaas, baarmoeder of darmen;
 • Pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
 • Pijn bij gemeenschap;
 • Begeleiding bij operaties in de onderbuik;
 • Bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap;
 • Begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling.

 

Bekkenfysiotherapie bij Fysio Bunnik

Als u last heeft van bovenstaande klachten dan kunt u bij Fysio Bunnik terecht voor bekkenfysiotherapie. Onze bekkenfysiotherapeut geeft instructies en oefeningen om de bekkenbodemspieren te trainen en te ontspannen. U wordt behandelt met uiterste zorg en samen helpen we u van uw klachten en begeleiden we u in dit proces.

Een afspraak maken voor bekkenfysiotherapie bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een geschikte bekkenfysiotherapeut die u helpt bij uw bekken klachten, dan bent u bij Fysio Bunnik aan het juiste adres. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om u zo snel mogelijk te helpen bij uw klachten. Onze fysiotherapeut behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw bekken klachten af te helpen.

Manuele therapie

Manuele therapie is een behandelmethode die door een in manuele therapie gespecialiseerde fysiotherapeut wordt uitgevoerd. De behandelmethode is bedoelt om het functioneren          van de gewrichten en spieren in het hele lichaam te verbeteren, manuele therapie grijpt direct aan op de gewrichten van ons lichaam. Manuele therapie herstelt de natuurlijke balans van het lichaam. Het uiteindelijke doel van manuele therapie is om de balans in ons lichaam, die ontstaan door onze lichaamsbouw en onze manier van bewegen, weer in orde te brengen. Deze balans kan namelijk op vele manieren verstoord raken, bijvoorbeeld door een ongeluk, blessure, overbelasting, veranderde werkhouding of psychische klachten.

Manuele therapie bij Fysio Bunnik

Bij Fysio Bunnik beschikken wij over een manueel therapeut. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn reguliere opleiding een specifieke opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Er zijn verschillende opleidingen voor manuele therapie met verschillende theorieën en denkwijzen.  Bij Fysio Bunnik wordt gewerkt met methodes uit de verschillende richtingen manuele therapie. Zo ook volgens het Mulligan concept waarbij tijdens de behandeling op een zachte en zo goed mogelijke manier vrijwel alle gewrichten van het lichaam doen bewegen. Incidenteel kan er tijdens of na de behandeling wel wat pijn worden ervaren, maar dit komt zelden voor.

Een afspraak maken voor manuele therapie bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een geschikte manueel therapeut die u helpt bij uw klachten, dan bent u bij Fysio Bunnik aan het juiste adres. Bij ons zal een gespecialiseerde manueel therapeut samen met u een persoonlijk plan opstellen om u zo snel mogelijk te helpen met uw klachten. Onze manueel therapeut behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode die wordt toegepast voor de behandeling van chronische pijn en myofasciale problemen (stijve, acute, maar ook chronische spierpijnen). Bij Dry Needling wordt er met een speld in verdikkingen van een spier geprikt ‘triggerpoints’. Kenmerkend voor deze problemen zijn 'triggerpoints'. Triggerpoints zijn typische pijnlijke en verharde plekken in een spier die ontstaan als een spier niet goed functioneert door een overactief zenuwstelsel, waardoor de spier onvoldoende ontspant en zodoende zeer gevoelig wordt.

Dry Needling bij Fysio Bunnik

Bij Fysio Bunnik worden deze super gevoelige spierknopen (triggerpoints) behandeld door middel van Dry Needling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dunnen accupunctuurnaaldjes, deze worden gebruikt om een triggerpoint aan te prikken waardoor er een 'release' van de spierknopen ontstaat. De spier laat zijn verkramping los en er ontstaat dan vaak direct een soort ontspanning, waardoor de door bloeding toeneemt en herstel kan optreden en de mobiliteit van de aangrenzende gewrichten kan verbeteren.

Een afspraak maken voor Dry Needling bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een geschikte fysiotherapeut die u een Dry Needling behandeling kan geven en u van uw klachten af kunt helpen? Dan bent u bij Fysio Bunnik aan het juiste adres. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om u zo snel mogelijk te helpen bij uw klachten. Onze fysiotherapeut die u een Dry Needling behandeling gaat geven behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Medical taping

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij de spieren worden ondersteund in hun functie. Medical taping kan op verschillende manieren worden toegepast en wordt voornamelijk gebruikt om het lichaamseigen herstelproces te activeren. Voor medical taping worden verschillende tapes gebruikt. Deze tapes hebben dezelfde elasticiteit en gewicht als de huid. Ook heeft medical taping een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is.  De effecten van medical taping zijn:

 • Pijndemping
 • Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie in de spieren (stimuleren van ontspannen en aanspannen van de spieren)
 • Ondersteunen van gewrichtsfuncties
 • Belemmeringen in de bloedcirculatie en lymfe opheffen

Medical taping bij Fysio Bunnik

Bij Fysio Bunnik wordt gebruik gemaakt van cure tape. Cure tape is een elastische tape waarbij de spieren in hun functie ondersteund worden en hierbij worden de bewegingen niet beperkt. Medical taping kan worden toegepast bij (sport)blessures voor het verminderen van vocht en ontstekingen, maar ook bij overbelasting en houdingsproblemen.

Een afspraak maken voor Medical taping bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een geschikte fysiotherapeut die u kan voorzien van Medical taping en u van uw klachten af kunt helpen? Dan bent u bij Fysio Bunnik aan het juiste adres. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u naar uw klachten kijken om u zo snel mogelijk van deze klachten af te helpen. Onze fysiotherapeut die u voorziet van medical taping, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Loopanalyse

Een loopanalyse geeft inzicht in de oorzaak van verschillende klachten. Deze klachten kunnen zijn:

 • Klachten bij het lopen die niet over gaan of terugkerende klachten;
 • Achillespees en/of kuitklachten;
 • Pijnlijke of vermoeide voeten;
 • Enkelblessures;
 • Hielspoor;
 • Diverse knie-, heup- en rugklachten.

Loopanalyse bij Fysio Bunnik

Bij een loopanalyse wordt, vaak met gebruik van een loopband, het lopen geanalyseerd. Dit wil zeggen dat er een goede observatie van verschillende fases van het lopen wordt gemaakt. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar links/rechts verschillen, voetafwikkeling en bewegingen van knie , heup en romp. Door deze analyse ontstaat er een goed beeld van het gangpatroon waardoor mogelijke (pijn) klachten verklaard en hopelijk verholpen kunnen worden. Deze analyse zal dan, samen met het eventuele behandelplan, met u besproken worden.

Een afspraak maken voor een loopanalyse bij Fysio Bunnik?

Heeft u last van bovenstaande klachten en bent u opzoek naar een fysiopraktijk voor een loopanalyse? Fysio Bunnik kan samen met u een loopanalyse inplannen om naar de oorzaak van uw klachten te kijken. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u naar uw klachten kijken om u zo snel mogelijk van deze klachten af te helpen met behulp van de loopanalyse. Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de loopanalyse, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Onderste extremiteiten

Met onderste extremiteiten verstaan we de benen, dit wil zeggen alles van de heup tot de voet. Uw benen zijn een belangrijk deel van uw lichaam, hier staat en loopt u de hele dag mee. Problemen van de benen geven vaak klachten bij het wandelen, hardlopen of sporten.  Wanneer u na een ongeval, operatie bijvoorbeeld total hip, total knee of een sportblessure niet goed kan lopen, merkt u pas wat het lopen voor u betekent. Het is mogelijke dat u uw zelfstandigheid kwijtraakt en wellicht afhankelijk wordt van hulpmiddelen.

Behandeling onderste extremiteiten bij Fysio Bunnik

Bij Fysio Bunnik beschikken we over de juiste kennis en materialen om u bij uw onderste extrimeiten klachten te helpen. Heeft u klachten aan uw onderste extremiteiten en wilt u hiervan af, dan is het belangrijk om samen met een fysiotherapeut een behandelplan te maken en te gaan werken aan verbetering van mobiliteit, stabiliteit en kracht van uw benen.

Een afspraak maken voor uw onderste extremiteiten bij Fysio Bunnik?

Heeft u last van uw onderste extremiteiten en bent u opzoek naar een fysiopraktijk die u kunt helpen bij uw klachten? Fysio Bunnik kan samen met u een afspraak inplannen om naar uw klachten te kijken. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u naar uw klachten kijken en een behandelplan opstellen om uw klachten te verminderen.  Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Triggerpoint therapie

Triggerpoints zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of 'knoopjes'. Triggerpoints zijn de meest voorkomende oorzaken van pijnklachten in het menselijke lichaam. Triggerpoints ontstaan wanneer het zenuwstelsel overactief is en kunnen op hun beurt ook weer het zenuwstelsel actief houden. Oorzaken hiervoor kunnen zijn; overbelasting, een ongeluk, onderbelasting zoals gips of een zittend beroep, ziekten, stress en de aanwezigheid van andere triggerpoints. Triggerpoints kunnen zich uiten door pijn, stijfheid of krachtsvermindering in de betrokken spieren. De triggerpoints zorgen dan vaak voor pijn en andere ongemakken op een andere plek dan waar het triggerpoint zit. Bekende voorbeelden zijn (spannings) hoofdpijn uit de nek en schouders of 'íschias', waarbij er uitstraling vanuit de rug of bil in het been te voelen is.

Triggerpoint behandeling bij Fysio Bunnik

Heeft u last van de volgende symptomen bij bepaalde spieren: pijn, stijfheid, krachtsvermindering in de betrokken spieren. Dan kunt u bij Fysio Bunnik terecht om geholpen te worden bij het behandelen van deze klachten. Door de triggerpoints te deactiveren zullen pijnklachten verminderen of zelfs verdwijnen. Het deactiveren kan middels een specifiek soort massage of middels Dry Needling.

Afspraak maken voor een Triggerpoint behandeling bij Fysio Bunnik?

Heeft u last van bepaalde spieren en bent u opzoek naar een fysiopraktijk die u kunt helpen bij uw klachten? Fysio Bunnik kan samen met u een afspraak inplannen om naar uw klachten te kijken. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen om uw klachten te verminderen.  Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Feldenkrais methode

De Feldenkrais methode, ontwikkeld door dr. Moshe Feldenkrais, heeft als doel om het menselijk functioneren te verbeteren door zelfkennis door beweging. Door te weten / voelen hoe je beweegt, kun je dit veranderen waardoor de kwaliteit van bewegen verbetert en je je lichaam minder overbelast. Bewust worden door bewegen. Feldenkrais gaat uit van het idee dat de mens een eenheid is van lichaam en geest en herstelt deze. Wie zich bewust wordt van zijn/haar manier van bewegen kan ook leren hoe het efficiënter, gemakkelijker en plezieriger kan.

Feldenkrais methode bij Fysio Bunnik

Door het vergroten van je bewustzijn ten aanzien van onze bewegingen, brengt de Feldenkrais Methode je dichter bij het realiseren van ons volledig menselijk potentieel. We kunnen leren vrijer te bewegen, met groter gemak, flexibiliteit en gratie/elegantie. De methode kan permanent onze houding, balans en coördinatie, onze aangeboren capaciteit/mogelijkheid voor levenslange vitaliteit en voortdurende zelfontwikkeling bevorderen. Feldenkrais is bewust worden door bewegen. De Feldenkrais methode is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, ervaring of conditie.

Afspraak maken voor Feldenkrais methode bij Fysio Bunnik?

Wilt u leren hoe u met aandacht kan bewegen, en de Feldenkrais methode toe te passen in uw dagelijks leven? Bij Fysio Bunnik zal een fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen om uw klachten te verminderen en te kijken hoe u aandacht kan geven aan het bewegen van uw lichaam. Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Mulligan concept

Het Mulligan concept is ontstaan in de jaren ’90, dit was een logische stap in de ontwikkeling van de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Mulligan heeft op een systematische manier twee concepten als eerste met elkaar gecombineerd, fysiotherapie en manuele therapie. Door meer ‘open minded’ om te gaan met bestaande principes heeft hij zowel de perifere gewrichten als de wervelkolom een nieuw onderzoek- en behandelsysteem ontwikkeld. Het Mulligan concept is een pijnvrije mobilisatietechniek voor gewrichten. Het Mulligan concept geeft verbeteringen bij pijnlijke bewegingsbeperkingen die al wat langer aanwezig zijn.

Behandeling volgens het Mulligan concept bij Fysio Bunnik

De door Mulligan gebruikte mobilisatie dient uitsluitend om het gewricht passief in de correcte pijnvrije uitgangspositie te brengen en te houden. De hiervoor benodigde kracht blijkt maar klein en hij benoemt deze handeling in zijn theorie als het corrigeren van de “positional fault”. Vanuit de nu pijnvrije uitgangshouding wordt u uitgenodigd het gewricht actief in de vooraf beperkte richting te bewegen. Met deze aanpak blijken gewrichten met een functiestoornis plotseling in staat hun verloren mobiliteit binnen minuten en zonder het aanwenden van veel kracht terug te krijgen. Deze gouden formule voor het oplossen van veel perifere gewrichtsklachten is nu wereldwijd bekend als “Mobilisation with movement”(MWM). Voor een optimaal en blijvend eindresultaat moet de techniek een aantal malen worden herhaald. Door het pijnvrije herhalen van de probleembeweging wordt volgens Mulligan de “memory-functie” van het gewricht opnieuw geactiveerd.

Afspraak maken voor een behandeling volgens het Mulligan concept bij Fysio Bunnik?

Heeft u last van uw gewrichten tijdens bepaalde bewegingen en bent u opzoek naar een fysiopraktijk die u kunt helpen bij uw klachten? Fysio Bunnik kan samen met u een afspraak inplannen om naar uw klachten te kijken. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u naar uw klachten kijken en een behandelplan opstellen om uw klachten te verminderen volgens het Mulligan concept.  Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is vooral gericht op klachten die te maken hebben met een bepaalde houding en beweging die voornamelijk voorkomen tijdens het sporten. Sporten is natuurlijk erg goed voor de gezondheid en je ontspanning maar je moet hierin niet te ver gaan want dan krijg je klachten. Hierbij kun je vooral denken aan blessures, spierpijn of spierscheuring, verrekte of verzwikte gewrichten, gescheurde enkelbanden, kniebanden enz.

Sportfysiotherapie bij Fysio Bunnik

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut met een erkende specialistische opleiding sportfysiotherapie. De sportfysiotherapeut heeft als doel het herstellen van functies, het voorkomen van (sport gerelateerde) klachten en de verbetering van (sport)prestaties. Dit gebeurt door middel van advisering, begeleiding en training bij sporters, mensen met een chronische aandoening en andere doelgroepen, ongeacht leeftijd en andere persoonlijke omstandigheden.

Bij Fysio Bunnik is sportfysiotherapie, naast het behandelen van delen van de geblesseerde lichaamsdelen, ook erg belangrijk als het gaat om preventie, voorlichting en advies voor zowel de recreatieve sporters als beroep sporters.

Afspraak maken voor een behandeling sportfysiotherapie bij Fysio Bunnik?

Heeft u last van klachten die worden genoemd in de bovenstaande omschrijving, en bent u opzoek naar een fysiopraktijk die u kunt helpen bij uw klachten? Fysio Bunnik kan samen met u een afspraak inplannen om naar uw klachten te kijken. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u naar uw klachten kijken en een behandelplan opstellen om uw klachten te verminderen.  Onze sportfysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Cesartherapie

Cesartherapie is een paramedische behandelmethode gericht op de behandeling en voorkoming van klachten die het gevolg zijn van een onjuist houdings- of bewegingspatroon en al dan niet veroorzaakt worden door een bepaalde afwijking of ziekte. Paramedisch betekent o.a. dat de therapie gegeven wordt na verwijzing van een arts. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een patiënt.

Cesartherapie bij Fysio Bunnik

De oefentherapeut gaat samen met de patiënt aan de slag en door middel van regelmatig doen van oefeningen worden houdingen en bewegingen verbeterd. Dit kunnen oefeningen zijn die u thuis doet, maar ook klacht verlichtende oefeningen voor op uw werk. Een oefentherapeut kijkt, naast houding en beweging, ook naar eventuele spanning in het lichaam. Te veel spanning in het lichaam kan tot allerlei klachten leiden en goed ontspannen is niet eenvoudig. Een gezonde manier van ademhalen is hierbij onmisbaar en biedt verlichting bij ademhalings- of spanningsklachten die vaak een goede houding of juist bewegen verstoren.

De oefentherapeut richt zich op het verbeteren van houdings- en bewegingsgewoonten die voor klachten zorgen. Vaak zijn dit alledaagse verrichtingen zoals bukken, tillen, zitten en lopen. Er is echter geen houding of manier van bewegen die voor iedereen geldt. De behandeling van een oefentherapeut is daarom ook altijd maatwerk en toegespitst op de specifieke klacht (en) van een individuele patiënt.

Afspraak maken voor Cesartherapie bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een fysiopraktijk die u kunt helpen bij uw klachten? Fysio Bunnik kan samen met u een afspraak inplannen om naar uw klachten te kijken. Bij ons zal een fysiotherapeut samen met u naar uw klachten kijken en een behandelplan opstellen om uw klachten te verminderen.  Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie is een specialisatie van de Oefentherapie Cesar. Bij de behandeling van kinderen wordt, net als bij de algemene oefentherapie, aangesloten bij de dagelijkse vaardigheden, houdingen en bewegingen. Bij kinderen staat daarbij vooral spelen op de voorgrond. Klimmen, springen en bal gooien zijn belangrijke vaardigheden voor kinderen om te leren. Dit geldt ook voor knippen, knutselen en schrijven. Soms blijven kinderen zonder duidelijke reden achter op leeftijdsgenoten, soms is er een afwijkende ontwikkeling, bijvoorbeeld bij de diagnose DCD.

Kinderoefentherapie bij Fysio Bunnik

De kinderoefentherapeut observeert, onderzoekt en behandelt, maar geeft ook voorlichting en advies. De kinderoefentherapeut begint met een intake. Dan volgt een uitgebreid onderzoek, waarbij de belangrijkste mensen in de omgeving van het kind (ouders, leerkracht, huisarts etc.) actief betrokken worden. Op basis van de uitkomsten daarvan stelt de kinderoefentherapeut een behandelplan op, zo nodig in overleg met andere disciplines.

de kinderoefentherapeut werkt altijd op basis van een behandelplan. Dit behandelplan gaat uit van de individuele situatie en mogelijkheden van het kind. Het richt zich vooral op de motoriek, maar houdt ook rekening met eventuele gedragsproblematiek. Gefaseerd wordt gewerkt aan spieren en evenwicht, aan de grove en aan de fijne motoriek.

Het doel van de behandeling is het vergroten van de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind in zijn eigen sociale en fysieke omgeving. Plezier in bewegen staat daarbij voorop.

Afspraak maken voor Kinderoefentherapie bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een fysiopraktijk die uw kind kunt helpen bij zijn/haar klachten? Fysio Bunnik kan samen met u en uw kind een afspraak inplannen om naar zijn/haar klachten te kijken. Bij ons zal een fysiotherapeut samen naar de klachten van uw kind kijken en een behandelplan opstellen om de klachten te verminderen.  Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt uw kind met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik een behandelplan op te stellen.

Schoudernetwerk

Schoudernetwerk midden Nederland is een initiatief van eerste- en tweedelijns fysiotherapeuten gespecialiseerd in schouderrevalidatie. De gezamenlijke missie die zij hebben is: topkwaliteit leveren op het gebied van behandeling van patiënten met schouderklachten in de breedste zin van het woord. Jaarlijks worden er meerdere bijeenkomsten en cursussen georganiseerd omtrent de laatste ontwikkelingen op het gebied van schouderrevalidatie. Op deze manier bent u bij ons verzekerd van een kwalitatief goede behandeling.

Schoudernetwerk bij Fysio Bunnik

Bij Fysio Bunnik is Benno Schutten lid van dit schoudernetwerk. Inmiddels hebben al meer dan 20 fysiotherapeuten en specialisten zich aangemeld als Deelnemer. De Deelnemers verplichten elkaar om gezamenlijk scholing en cursussen voor te bereiden en te geven aan elkaar, mede ondersteund door externe specialisten op het gebied van schouderrevalidatie. Daarnaast doen zij aan continue educatie door zelf onderzoek of informatievergaring te doen en deze met elkaar te delen. Door deze samenwerking beschikken wij over een gespecialiseerde therapeut die u kunt helpen bij uw klachten. Mocht u nog meer informatie willen over Schoudernetwerk Midden Nederland, kijk dan even op de website: www.schoudernetwerkmiddennederland.nl

Afspraak maken voor Schouderklachten bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een fysiopraktijk die u kunt helpen bij uw schouderklachten? Fysio Bunnik kan samen met u een afspraak inplannen om naar uw klachten te kijken. Bij ons zal een fysiotherapeut die aangesloten is bij het Schoudernetwerk Midden Nederland samen met u naar uw klachten kijken en een behandelplan opstellen om uw klachten te verminderen.  Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Claudiocationet

Claudicationet is een zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. Ongeveer 800.000 tot een miljoen Nederlanders hebben last van vernauwingen of verstoppingen in de beenslagaders. Bij de helft leidt dit tot etalagebenen. Etalagebenen (claudicatio intermittens) zorgt ervoor dat mensen veel pijn krijgen tijdens het lopen en hierdoor minder ver kunnen lopen. Het wordt etalagebenen genoemd omdat deze mensen zich kenmerken door stil te staan 'voor etalages' om zo niet aan de buitenwereld te laten zien dat ze klachten hebben. Na een periode van rust kan er weer een stukje gelopen worden waarna de klachten weer optreden.

Claudiocationet bij Fysio Bunnik

Bij Fysio Bunnik maken we gebruik van verschillende wetenschappelijk bewezen therapieën. Gesuperviseerde looptraining bij Claudicatio Intermittens is een wetenschappelijk bewezen therapie die de loopafstand vergroot en de kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert. Naast deze verbetering die in de eerste plaats zeer belangrijk is voor de patiënt is de therapie ook kosten effectief bewezen als beste. Het is een 'goedkopere' behandeling in vergelijking met een operatie en levert een langer durend effect op. Monique Lubbers is lid van het Claudicationetwerk en is hierdoor een gespecialiseerd in het behandelen van Claudicatio intermittens. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fysio Bunnik of kijk voor meer informatie op www.etalagebenen.nl

Afspraak maken voor Claudiocationet klachten bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een fysiopraktijk die u kunt helpen bij uw claudiocationet klachten? Fysio Bunnik kan samen met u een afspraak inplannen om naar uw klachten te kijken. Bij ons zal een gespecialiseerde claudiocationet fysiotherapeut die aangesloten is bij het Cladiocationetnetwerk samen met u naar uw klachten kijken en een behandelplan opstellen om uw klachten te verminderen.  Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

ParkinsonNet

Het ParkinsonNet is een initiatief van het UMC St Radbout & de Werkgroep bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor neurologie (NVN). Het parkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en op parkinson lijkende aandoeningen (parkinsonismen). De netwerken zijn gecentreerd rond één of meerdere maatschappen neurologie van de regionale ziekenhuizen. Het ParkinsonNet team heeft een coördinerende rol om het netwerk goed te laten functioneren.

De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen, zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van een parkinsonpatiënt. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen deskundig zijn maar ook de behandelingen goed op elkaar afstemmen.

ParkinsonNet fysiotherapeut bij Fysio Bunnik

Rianne Braal is aangesloten bij het ParkinsonNet en is speciaal geschoold in het behandelen van parkinsonpatiënten en patiënten met de ziekte van Parkinson lijkende aandoeningen (atypische parkinsonsonismen). Zij werkt samen met andere ParkinsonNet zorgverleners. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd. Rianne behandeld ook aan huis, zo kunnen patiënten aan huis of dichtbij huis een goede behandeling krijgen door een gespecialiseerde zorgverlener. Via de Parkinson zorgzoeker ( www.parkinsonnet.nl) kunt u de dichtstbijzijnde ParkinsonNet zorgverlener vinden.

Afspraak maken met een ParkinsonNet fysiotherapeut bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een fysiopraktijk die u kunt helpen bij klachten die gerelateerd zijn aan de ziekte van Parkinson? Fysio Bunnik kan samen met u een afspraak inplannen om naar uw klachten te kijken. Bij ons zal een gespecialiseerde fysiotherapeut die aangesloten is bij het ParkinsonNet samen met u naar uw klachten kijken en een behandelplan opstellen om u te helpen bij uw klachten.  Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Fysiofitness

De Fysio-Fitness is een fitnesstraining onder begeleiding van een fysiotherapeut (of fysiotherapeut i.o). U krijgt na een uitgebreide intake een persoonlijk programma. U traint in een kleine groep, waardoor er veel aandacht is voor individuele begeleiding. Een fysiotherapeut begeleidt de groep, controleert uw houding en zorgt voor een geleidelijke opbouw van uw trainingsprogramma. Op deze manier voorkomt u dat klachten terugkomen of dat u ze krijgt. Dit geldt zowel op korte als op lange termijn.

Fysio-Fitness is geschikt voor mensen die na een fysiotherapeutische behandeling hun belastbaarheid willen verbeteren omdat ze nog niet fit of sterk genoeg zijn. Fysio-Fitness is ook geschikt voor:

 • mensen die willen voorkomen dat ze bij de fysiotherapeut terechtkomen;
 • mensen die nooit gesport hebben en niet goed weten wat zij moeten doen;
 • mensen die vinden dat de sportschool niet goed bij hen past, maar toch aan hun lichaamsconditie willen werken;
 • mensen die niet van een teamsport houden, maar het wel leuk vinden om in groepsverband iets aan hun gezondheid te doen.

Fysiofitness bij Fysio Bunnik

Bij onze fysiofitness bieden wij de mensen de mogelijkheid aan om onder begeleiding van een fysiotherapeut te komen trainen in onze oefenzaal, het Medisch Training Centrum in Bunninchem. De fysiofitness is bedoeld voor mensen die niet in de drukte van grote sportscholen willen trainen en/ of meer begeleiding willen hebben tijdens het trainen. Bij ons train je in groepjes van maximaal 4 personen. De fysiofitness is elke donderdag en wordt begeleid door een van onze fysiotherapeuten. Er hangt altijd een gezellige sfeer waarin serieus gesport wordt. De fysiofitness is particulier en wordt niet vergoed door uw zorgverzekering. Mocht u dus graag willen sporten onder begeleiding of meer willen weten over de fysiofitness, neem dan contact met ons op.

Afspraak maken voor Fysiofitness bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een fysiopraktijk die u kunt helpen bij het fitnessen of bovengenoemde redenen? Bij ons zal een gespecialiseerde fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen om u te helpen bij het fitnessen.  Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsel laag van het lichaam, dat is de laag die zich tussen de spieren en huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzone massage, hierbij gaat men er van uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te behandelen met specifieke massage technieken, wordt niet alleen de huid en het onderliggende bindweefsel sterk doorbloed en verdwijnen niet alleen daar eventuele verklevingen, maar zullen ook de organen, klieren etc. behorende bij deze zones geactiveerd en/ of gedeblokkeerd worden. Bindweefselmassage kan een positief effect hebben bij verschillende klachten, zoals hoofdpijn, migraine, buik- en darm klachten, menstruatie klachten, doorbloedingsstoornissen, fibromyalgie.

Bindweefselmassage bij Fysio Bunnik

De technieken die worden gebruikt bij een bindweefsel massage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Door deze massagegrepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel waardoor de zogenaamde bindweefsel verklevingen minder worden. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam.

Afspraak maken voor een Bindweefselmassage bij Fysio Bunnik?

Bent u opzoek naar een fysiopraktijk die u kunt voorzien van een bindweefselmassage?  Dan ben u bij Fysio Bunnik aan het juiste adres. Bij ons zal een therapeut u voorzien van een bindweefselmassage en hierdoor uw klachten verminderen.  Onze fysiotherapeut die u voorziet van de bindweefselmassage behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.