ParkinsonNet

Het ParkinsonNet is een initiatief van het UMC St Radbout & de Werkgroep bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor neurologie (NVN). Het parkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en op parkinson lijkende aandoeningen (parkinsonismen). De netwerken zijn gecentreerd rond één of meerdere maatschappen neurologie van de regionale ziekenhuizen. Het ParkinsonNet team heeft een coördinerende rol om het netwerk goed te laten functioneren.

De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen, zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van een parkinsonpatiënt. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen deskundig zijn maar ook de behandelingen goed op elkaar afstemmen.

ParkinsonNet fysiotherapeut bij Fysio Bunnik

Rianne Braal is aangesloten bij het ParkinsonNet en is speciaal geschoold in het behandelen van parkinson patiënten en patiënten met de ziekte van Parkinson lijkende aandoeningen (atypische parkinsonismen). Zij werkt samen met andere ParkinsonNet zorgverleners. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd. Rianne behandeld ook aan huis, zo kunnen patiënten aan huis of dichtbij huis een goede behandeling krijgen door een gespecialiseerde zorgverlener. Via de Parkinson zorgzoeker ( www.parkinsonnet.nl) kunt u de dichtstbijzijnde ParkinsonNet zorgverlener vinden.

Afspraak maken met een ParkinsonNet fysiotherapeut bij Fysio Bunnik?

Bent u op zoek naar een fysiotherapie praktijk die u kunt helpen bij klachten die gerelateerd zijn aan de ziekte van Parkinson? Fysio Bunnik kan samen met u een afspraak inplannen om naar uw klachten te kijken. Bij ons zal een gespecialiseerde fysiotherapeut die aangesloten is bij het ParkinsonNet samen met u naar uw klachten kijken en een behandelplan opstellen om u te helpen bij uw klachten.  Onze fysiotherapeut die u begeleidt tijdens de behandelingen, behandelt u met goede zorg en inspanning waardoor het gewenste resultaat wordt behaalt. U kunt hier een afspraak maken om samen met Fysio Bunnik u van uw klachten af te helpen.